بهزاد جوادیان1، محمد حسین حیدرزاده*2،بهزاد سیاوش آملی3، رضا جلالی4، اسماعیل فرامرزی5
1- عضو هیئت علمی، دانشکده پرستاری و مامایی، دانشگاه علوم پزشکی مازندران، آمل، ایران
2- دانشجوی دکترا، دانشگاه نوشیروانی بابل، دانشکده مهندسی شیمی، بابل، ایران
3- دانشجوی دکترا، دانشگاه نوشیروانی بابل، دانشکده مهندسی مکانیک، بابل، ایران
4- دانشجوی دکترا، دانشگاه تربیت مدرس، دانشکده هوافضا، تهران، ایران
5- مدیر عامل، شرکت بهره ورسازان صاحب ایده خزر، آمل، ایران
چکیده:
با توجه به بعد گردشگری و جاذبههای طبیعی خدادادی در شهر محمودآباد و همچنین شرایط خاص آب و هوایی و نزدیکی به آبهای سطحی و زیرزمینی، شناسایی و ارایه راه حل مناسب وضعیت تولید و مدیریت پسماند ضروری به نظر می رسد. در این راستا پژوهشی جهت بررسی کمی و کیفی تولید پسماند و نحوه مدیریت پسماند در شهرمحمودآباد انجام شد. برای جمع آوری اطلاعات از چک لیست، مشاهده عینی و جمع آوری اطلاعات میدانی استفاده شد. نتایج بررسی و تحلیل اطلاعات نشان داد که بیش از 60 درصد زباله های تولیدی شهر محمود آباد زباله تر با درصد بالای مواد غذایی می باشد که زمینه مناسبی برای احداث و راه اندازی واحد تولید کمپوست خواهد بود. همچنین سرانه تولید زباله برای هر نفر در روز معادل 04/980 گرم بوده است. ارزش حرارتی میانگین زباله مخلوط شهرستان محمود آباد معادل 3390 مگاژول بر کیلوگرم به دست آمد.
کلمات کليدي: محمودآباد، مدیریت پسماند، کمپوست، سرانه، ارزش حرارتی